Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής: Συμμετέχουμε στην καθιστική διαμαρτυρία στο Υπουργείο Υγείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εδώ και 25 χρόνια, στα Οικοτροφεία, Διαμερίσματα και Κινητές Μονάδες, στην Αλεξανδρούπολη, Φωκίδα, Λαμία και Αττική, καθώς και στο Κέντρο Ημέρας για την Ψυχολογική Υποστήριξη Ασθενών με Καρκίνο, που λειτουργεί στην Αθήνα, προσφέρουμε υπηρεσίες ψυχιατρικές, ανθρωπιστικές, ανακούφιση και ενίσχυση σε 1500 περίπου συνανθρώπους μας με ψυχικά προβλήματα.

Αυτοί οι συνάνθρωποί μας, στα πλαίσια της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, ζουν πλέον σε δομές μέσα στην κοινότητα, σε οικογενειακό περιβάλλον και όχι σε απάνθρωπες συνθήκες πίσω από τους τοίχους των μεγάλων ασύλων, είτε στηρίζονται ψυχολογικά, από τις Κινητές Μονάδες και το Κέντρο Ημέρας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους .

Το λιγότερο που θα περίμενε κανείς από το Υπουργείο Υγείας, το οποίο μας εποπτεύει, θα ήταν η στήριξη των προσπαθειών που καταβάλλουμε για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των ασθενών μας. Αντ’ αυτού, λόγω της μείωσης των κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό για την ψυχική υγεία, της αστάθειας και των καθυστερήσεων των επιχορηγήσεων, είμαστε απλήρωτοι για μήνες και το σημαντικότερο είναι ότι αδυνατούμε να καλύψουμε τις ανάγκες διαβίωσης των ασθενών μας.

Σε περιόδους που οι ευπαθέστερες και πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού δοκιμάζονται οικονομικά όλο και περισσότερο, το τελευταίο που θα επιθυμούσαμε θα ήταν να εγκαταλείψουμε τους ασθενείς μας αβοήθητους, με αποκορύφωμα την επιστροφή των μελών των Οικοτροφείων μας πίσω στα άσυλα.

Για τους λόγους αυτούς την Παρασκευή, τη Δευτέρα και την Τρίτη (19/12/08 & 22-23/12/08) και ώρα 10.00 π.μ., οι εργαζόμενοι, οι ένοικοι και οι συγγενείς των ενοίκων των Οικοτροφείων μας θα συμμετέχουν στην καθιστική διαμαρτυρία στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Διεκδικούμε : την άμεση καταβολή των οφειλομένων χρημάτων, την έμπρακτη υποστήριξη του Υπουργείου στο έργο μας και την απρόσκοπτη εξασφάλιση της λειτουργίας των δομών μας.


Τα Μέλη και οι Εργαζόμενοι των δομών ψυχικής υγείας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

έγινε σήμερα η διαμαρτυρία; αύριο θα γίνει; ενημερώστε παρακαλώ!

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Επειδή δεν προλαβαίνουμε να είμαστε παρόντες σε όλες τις διαμαρτυρίες, σας αφήνουμε το τηλέφωνο της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, η οποία μας κοινοποίησε το δελτίο τύπου. 210-9221739

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates