Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Διαμαρτυρία από τους εργαζόμενους της ΠΕΨΑΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Οικοτροφείο «Αθηνά», μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης του Επιστημονικού Σωματείου της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. διαμένουν εδώ και περίπου πέντε χρόνια στην περιοχή Κορυδαλλού 15 άτομα με νοητική υστέρηση και ψυχιατρικές διαταραχές. Οι άνθρωποι αυτοί πριν την διαμονή τους στο Οικοτροφείο, έζησαν για πολλά χρόνια σε συνθήκες απαξίωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας του ασύλου των ψυχιατρικών νοσοκομείων. Στο Οικοτροφείο μέσα από ένα κλίμα οικογένειας, ζεστασιάς και ενδιαφέροντος, τους δόθηκε η ευκαιρία να συνδεθούν ξανά με τη ζωή στην κοινότητα ως καθημερινοί πολίτες, να αποκτήσουν την χαμένη ταυτότητα και αυτονομία τους και να ζήσουν με την αναγνώριση ότι αξίζουν και ότι μπορούν να παίρνουν ικανοποίηση από την ζωή.

Το Οικοτροφείο «Αθηνά» χρηματοδοτείται από τους Εθνικούς πόρους του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μέσα από το πρόγραμμα «Ψυχαργώς β φάση». Δυστυχώς κατά το έτος 2008 οι εργαζόμενοι της δομής παραμένουν απλήρωτοι για πέντε μήνες, παρά τις υποσχέσεις του Υπουργείου για αποπληρωμή των δεδουλευμένων μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2008. Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο. Οι ένοικοι κινδυνεύουν είτε να βρεθούν στον δρόμο, είτε να επιστρέψουν στα ψυχιατρεία γεγονός που αποτελεί έγκλημα για την ανθρώπινη ελευθερία και ψυχή.

Την Τρίτη 10/02/2009 και ώρα 07:00 π.μ , το σωματείο εργαζομένων της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση έξω από το στούντιο της πρωινής εκπομπής «Κοινωνία ώρα MEGA» του καναλιού MEGA CHANNEL (Λεωφόρος Μεσογείων 117) με σκοπό να δοθεί η απαραίτητη δημοσιότητα σε ένα ζήτημα ηθικής, αξιοπρέπειας και βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αναμένουμε τη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων του προγράμματος «Ψυχαργώς» για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. (9/2/2009)

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά από επικοινωνία που είχαμε με το τηλεοπτικό κανάλι Mega Channel, μας ενημέρωσαν ότι για λόγους πιο αποτελεσματικής δημοσιοποίησης του προβλήματος της υποχρηματοδότησης (αμεσότητα εικόνας και χώρου) θα πραγματοποιηθεί ζωντανή σύνδεση από τον χώρο του Οικοτροφείου «Αθηνά» της ΠΕΨΑΕΕ στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» και ώρα 8:30πμ.

Όσοι από τους εργαζόμενους του προγράμματος «Ψυχαργώς» για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση επιθυμούν, μπορούν να έρθουν στο Οικοτροφείο μας στην Διεύθυνση Κιλκίς 8, Κορυδαλλός (Κοντά στην Πλατεία Ελεύθερίας).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates