Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Επίσχεση εργασίας από εργαζόμενους της Ψυχογηριατρικής Εταιρίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΊΑ «Ο ΝΕΣΤΩΡ»


Οι εργαζόμενοι της Ψυχογηριατρικής Εταιρίας «Ο ΝΕΣΤΩΡ» που απαριθμεί τέσσερις δομές: δύο οικοτροφεία (26 μόνιμοι ένοικοι διαμένουν συνολικά στα δύο οικοτροφεία), κέντρο Alzheimer και ένα κέντρο Ημέρας, είναι απλήρωτοι εδώ και επτά (7) μήνες και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια το καθεστώς της παρατεταμένης μη καταβολής των μισθών αποτελεί μια μόνιμη κατάσταση. Έως τώρα οι εργαζόμενοι δούλευαν με απόλυτη αφοσίωση φροντίζοντας τους ενοίκους των δύο οικοτροφείων), παρόλο που αδυνατούσαν και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δικές τους προσωπικές και οικογενειακές ανάγκες. Ο λόγος που μέχρι τώρα δεν είχαν ασκήσει το νόμιμο δικαίωμα της επίσχεσης ήταν από την ευσυνειδησία και την αυξημένη ευαισθησία απέναντι στους ανθρώπους που φροντίζουν.

Δυστυχώς όμως, σήμερα και χωρίς μισθούς για επτά μήνες οι εργαζόμενοι έχουν ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια αντοχής και αποφάσισαν σχεδόν όλοι, οι 38 εργαζόμενοι, να προχωρήσουν σε επίσχεση την ερχόμενη Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009. Η ενέργεια αυτή είναι η έσχατη προσπάθεια να ασκήσουν πίεση για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους και ελπίζουν να πληρωθούν μέχρι την Τρίτη προκειμένου να μην προχωρήσουν σε επίσχεση. Η αγωνία τους για την τύχη των ενοίκων τους είναι μεγάλη καθώς οι ίδιοι έχουν συνάψει όλα αυτά τα χρόνια πολύ στενές σχέσεις μαζί τους. Γνωρίζουν όμως ότι δεν ευθύνονται για την επικίνδυνη κατάσταση που η Διοίκηση και το Υπουργείο Υγείας με την υποχρηματοδότηση έχουν προκαλέσει. Η Διοίκηση τόσο καιρό δεν ενημέρωνε γραπτώς και υπεύθυνα για τις ημερομηνίες πληρωμών και αγνοούσε το αίτημα των εργαζομένων για συνάντηση και επίσημη ενημέρωση. Μόλις σήμερα η Πρόεδρος της Εταιρίας επισκέφτηκε τους εργαζόμενους για να τους εκβιάσει συναισθηματικά να μην προβούν σε επίσχεση εργασίας και μετέφερε την ευθύνη στους απλήρωτους για άλλη μια φορά εργαζόμενους για την τύχη των ενοίκων. Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει καμία έγγραφη δέσμευση για το πότε θα πληρωθούν. Μόλις σήμερα εστάλη έγγραφο στο φορέα από το Υπουργείο Υγείας για την έγκριση κάποιων ενταλμάτων πληρωμής του φορέα χωρίς όμως να ξεκαθαρίζεται η ημερομηνία και το ποσό που θα καταβληθεί στους εργαζόμενους.


Οι εργαζόμενοι ελπίζουν πως θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους μέχρι την Τρίτη για να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία τόσο των οικοτροφείων όσο και του κέντρου Alzheimer του Νέστορα.

Οι εργαζόμενοι του Νέστορα είναι μέλη του Σωματείου Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων. Το Σωματείο οργανώνει κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας την Τετάρτη 4-3-09 μαζί με άλλα σωματεία για τα γενικότερα προβλήματα της ψυχικής υγείας.

2 σχόλια:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Γεια σας.
Δεν ξέρω αν έχετε αντιληφθεί ότι μέσα από τον ΠΗΓΑΙΜΟ έχει γίνει μεγάλος ξεσηκωμός. Δεν προλαβαίνω και αμφιβάλλω αν θα μπορέσω τελικά να έχω πλήρη εικόνα των bloggers που έχουν αναρτήσει το κάλεσμά σας στην σελίδα τους. Το συγκινητικότερο όλων είναι ο΄τι με επισκέπτονται και αναρτούν το κάλεσμα άνθρωποι που εγώ δεν ξέρω δεν τους έχω στείλει το μήνυμα. Ο ένας με τον άλλον τελικά γίνεται μια πραγματική αλυσίδα ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης .Θα πρέπει να το πάρει πολύ στα σοβαρά η ωραία παρέα και να το σκεφτεί πολύ καλά για να μας αγνοήσει. Δεν έχει τόση μεγάλη σημασία πόσοι θα μπορέσουν τελικά να δώσουν τον παρόν στη συγκέντρωση σας. Σημασία έχει ότι το διαδίκτυο έχει βουίξει. Σας το λέγω μετά λόγου γνώσης. Μπορεί πολλοί να σιωπούν αλλά το μήνυμα το έχουν πάρει και θα κυκλοφορεί στην διαδικτυακή ατμόσφαιρα ,διαρκώς τουλάχιστον μέχρι και την 6η Μαρτίου επίμαχη ημερομηνία ..
Καλή σας δύναμη .
http://ligery.pblogs.gr
http://lygeri.pblogs.gr

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Πραγματικά η ανταπόκριση από τα blogs ήταν μεγάλη και η συμπαράσταση από αυτά ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας.

Αυτό αποδεικνύει και τη σημασία της ανεξάρτητης πληροφόρησης. Απαλλαγμένης από τα συμφέροντα των μεσαζόντων και διαπλεκόμενων. Της πληροφόρησης των πολιτών από τους ίδιους τους πολίτες. Και φυσικά αναδεικνύει και την ευαισθητοποίηση των Ελλήνων bloggers για μεγάλα κοινωνικά θέματα καθώς και τη δυνατότητα συσπείρωσής τους για έναν τέτοιο σκοπό.

Τα μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά μας δίνουν δύναμη και συνεχίζουμε όλο αυτό το διάστημα και μπορούμε να πούμε πλέον με σιγουριά ότι: δεν είμαστε μόνοι μας!

Και συνεχίζουμε όλοι μαζί.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates