Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Επίσκεψη του Vladimir Spidla στην Κρήτη


Ενώ η δραματική κατάσταση στο χώρο της ψυχικής υγείας συνεχίζεται, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα ξεναγήσει τον Επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Vladimir Spidla στις δομές ψυχικής υγείας των Χανίων, σε μια ύστατη προσπάθεια να τον πείσει για τα "σημαντικά επιτεύγματα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης"! Φυσικά, ο κ. Spidla δεν θα ξεναγηθεί ούτε σε κάποιο ψυχιατρείο της χώρας μας, ούτε σε κάποια κοινοτική δομή ψυχικής υγείας που έκλεισε. Μάλλον δεν θα μάθει ούτε ότι οι εργαζόμενοι στην ψυχική υγεία παραμένουν απλήρωτοι για μήνες...

Ακολουθεί το δελτίο τύπου
του Υπουργείου Υγείας:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ SPIDLA ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Η επίσκεψη του Επιτρόπου Απασχόλησης και Ίσων ευκαιριών της ΕΕ, κ. Vladimir Spidla στα Χανιά πραγματοποιείται στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης στην χώρα μας και σειράς συναντήσεων με τους Υπουργούς με αρμοδιότητες, που άπτονται του χαρτοφυλακίου του, Απασχόλησης, Παιδείας, Δημόσιας Διοίκησης και Υγείας. Η επίσκεψη του Επιτρόπου συνεχίζεται την 7η Απριλίου με περιοδεία του Επιτρόπου και Αντιπροσωπείας ΕΕ στην Κρήτη, όπου θα επισκεφτεί αποκλειστικά δομές της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, που συγχρηματοδοτήθηκαν από τα Διαρθρωτικά Ταμεία και θα δώσει κοινή συνέντευξη τύπου με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Αβραμόπουλο.

Κυρίαρχο θέμα της Συνέντευξης Τύπου είναι η πορεία και το μέλλον της μεταρρύθμισης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην Ελλάδα. Η επίσκεψη του Επιτρόπου γίνεται σε κρίσιμη περίοδο, μετά από μακρά περίοδο σημαντικών επιτευγμάτων της μεταρρύθμισης και ολοκλήρωση του σχεδιασμού των παρεμβάσεων εδραίωσης του νεου μοντέλου, αλλά και επίλυσης θεμάτων, όπως ανεπάρκειες στην χρηματοδότηση των δομών ευθύνης ΝΠΙΔ, οι οποίες δημιουργήθηκαν με την συμβολή ΕΕ και ΥΥΚΑ. Τον κ. Spidla θα συνοδεύουν οι κ. Michael RALPH (μέλος του Γραφείου Επιτρόπου), οκ. Ιερόθεος Παπαδόπουλος (Δ/ντης της Αντιπροσωπείας ΕΕ στην Ελλάδα), οι κ. Georges KINTZELE και Aurelio CECILIO (επικεφαλής της Γεωγραφικής Ενότητας της ΕΕ, που αφορά την Ελλάδα.

Η Συνέντευξη Τύπου θα διεξαχθεί σε Αίθουσα του Ξενοδοχείου PERLA, στις 12.00 και θα ακολουθήσει γεύμα.

Η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση υλοποιείται εδώ και χρόνια στην Ελλάδα μέσα από παρεμβάσεις και ενέργειες που περιλαμβάνουν νέες κοινοτικές δομές με σκοπό την οριστική κατάργηση 5 ψυχιατρείων της χώρας και το σύνολο των παρεμβάσεων που επιτρέπουν στον ψυχικά ασθενή να παραμείνει ενεργός πολίτης, μέσα στο οικογενειακό του περιβάλλον, με αυτονομία, οικονομική δράση και κοινωνική ένταξη.

Το μεγαλύτερο μέρος των παρεμβάσεων συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υγεία-Πρόνοια» 2000-2008, με 75% από την Ευρωπαϊκή Ένωση-Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και 25% από εθνικούς πόρους-Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

http://www.mohaw.gr/epikeimeni-episkepsi-epitropoy-spintla-sta-chania

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates