Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Προεκλογική δήλωση Αβραμόπουλου για την ψυχική υγεία: “Όλοι πληρώνονται κανονικά"

  
Έκπληκτοι παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου για την ψυχική υγεία, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές. Πέρα όμως από τις δηλώσεις, αξίζει να σημειώσουμε ότι στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας, στην οποία υπάρχει η συνέντευξη, το σημείο που αναφέρεται στην ψυχική υγεία είναι "κομμένο" !!! Γι' αυτό το λόγο, το παρουσιάζουμε στο psi-action (με την ελπίδα να μην μας "κόψουν" και εμάς).

Αναρωτιόμαστε, ποιος παίρνει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες στο Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Υγείας και “κόβει” τις συνεντεύξεις όπως θέλει (ή μήπως δεν πρόκειται για πρωτοβουλία;). Να θεωρήσουμε ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο γεγονός ή να είμαστε πιο επιφυλακτικοί με αυτά που διαβάζουμε στις ιστοσελίδες που πληρώνει ο ελληνικός λαός;

Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι το Υπουργείο Υγείας οφείλει μια εξήγηση για το συγκεκριμένο περιστατικό και συνεχίζουμε με τις “κομμένες” δηλώσεις του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, από τη συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Β. Αδαμόπουλο (ραδιόφωνο του ant1, 29/09/2009):

Β. Αδαμόπουλος: Μου έχουν στείλει τουλάχιστον εφτά e-mail, άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα της ψυχιατρικής περίθαλψης και μου λένε ότι παραμένουν απλήρωτοι και ότι φταίτε εσείς γι΄ αυτό. Και παραμένουν απλήρωτοι πάρα πολλούς μήνες.

Δ. Αβραμόπουλος: Προσέξτε, προσέξτε. Τώρα άμα θέλετε, να βάλω δέκα ανθρώπους δικούς μου να σας στείλουν δέκα e-mail;

Β. Αδαμόπουλος: Εγώ μπορώ να σας τα προωθήσω αν θέλετε.

Δ. Αβραμόπουλος: Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε τώρα; Ας μιλήσουμε επί της ουσίας. Λοιπόν, το “ψυχαργώ”, το οποίο ήταν μια μεγάλη μεταρρύθμιση στην Ελλάδα έκρυβε και πολλές παρανομίες, κ. Αδαμόπουλε. Υπήρξαν εταιρείες που στήθηκαν και έπαιρναν 5 και 10.000 ευρώ το μήνα δηλώνοντας ως ψυχασθενείς τα αδέλφια τους, τα ξαδέλφια τους και τους πατεράδες τους. Ε,.αυτά σταματήσαμε. Κόψαμε μέσα σε αυτό το χώρο τη ρεμούλα και την απάτη. Το λέω δημόσια και καταγράφεται. Τους κλείσαμε τις πόρτες, εξυγιάναμε τον τομέα και όλοι πληρώνονται κανονικά. Δεν ξέρω ποιοι παίρνουν τηλέφωνα, και αν παίρνουν, και αν τους βάζουν κάποιοι, ξέρω ένα πράγμα. Ότι επί ημερών μου εμπεδώθηκε η διαφάνεια. Τέρμα το κλέψιμο του κράτους. Και αυτό θα είναι σημαία μου, για όσο ζω μέσα στα δημόσια πράγματα.


Όπως καταλαβαίνετε, τα ερωτήματα που θα θέλαμε να θέσουμε στον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο είναι αρκετά:

- Ποιες και πόσες εταιρείες έπαιρναν χρήματα και δήλωναν ως ψυχασθενείς τα αδέλφια τους, τα ξαδέλφια τους και τους πατεράδες τους; Τις αποκαλύψατε ποτέ και ποιές συνέπειες είχαν;
- Που, συγκεκριμένα, ανακαλύψατε τη ρεμούλα και την απάτη και ποιά, ακριβώς, είναι τα μέτρα που πήρατε;
- Γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλοί απλήρωτοι εργαζόμενοι στην ψυχική υγεία, τους οποίους ταλαιπωρείτε συστηματικά τα τελευταία χρόνια με υποσχέσεις και δεσμεύσεις. Σε όλους αυτούς τους εργαζόμενους, που συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι και αυτή τη στιγμή, δηλώνετε ότι πληρώνονται κανονικά;

Κύριε Αβραμόπουλε, σκοπεύετε να ζητήσετε δημόσια συγγνώμη από τους εργαζόμενους, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι ακόμα και μετά τη συμφωνία που υπογράψατε με τον επίτροπο κ. Spidla;

Για το ύφος των δηλώσεων, δεν θα σχολιάσουμε τίποτα. Μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας (είναι τόσο πειστικός, που αν δεν ήμασταν απλήρωτοι θα μπορούσαμε, και εμείς, να τον πιστέψουμε).

ΥΓ1. Αν επιθυμείτε να διαβάσετε την υπόλοιπη συνέντευξη, θα τη βρείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας, δηλαδή εδώ (και ελπίζουμε να μην προσθέσουν εντωμεταξύ το “κομμένο” σημείο).

Εμείς ξεχωρίσαμε το: "...καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου που είμαι Υπουργός Υγείας, ακούσατε τίποτε για το Υπουργείο Υγείας;..." και πιο κάτω: "...πόσο καιρό έχετε να ακούσετε, κ. Αδαμόπουλε, στα πρωινάδικα, που πάντοτε ψάχνουν την καθημερινότητα, ζητήματα υγείας; Πολύ καιρό..." Ας μην τα σχολιάσουμε αυτά.

ΥΓ2. Ευχαριστούμε τον φίλο που μας εξασφάλισε (από χθες) τη συνέντευξη και ζητάμε συγγνώμη για την καθυστέρηση (λόγω τεχνικών προβλημάτων).

7 σχόλια:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι τον κύριο Αβραμόπουλο , αλλά:
Οφείλετε, εκπρόσωποι του χώρου ,άμεσα ενδιαφερόμενοι και εμπλεκόμενοι, να βγείτε και να τον διαψεύσετε δημόσια , ενυπόγραφα, με στοιχεία και ντοκουμέντα.
Αν δεν το κάνετε και περιορίζεστε μόνο στο να τον σχολιάζετε ,-άποψή μου- συμπράτετε -έμμεσα -μαζί του στον διασυρμό που επιχειρεί, στα ψέμματα που λέει, αν λέει, και την περιφρόνηση του στα ΑΜΕΑ και τους εργαζόμενους στον χώρο της Ψυχικής Υγείας.
Εμένα, αν μου κατελόγιζε τέτοιες απάτες ο Υπουργός, θα πήγαιν την επομένη στον εισαγγελέα.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
http://ligery.pblogs.gr

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

λυγερη καλησπέρα, γνωρίζετε ότι εδώ δεν είμαστε εκπρόσωποι του χώρου, ούτε των εργαζομένων, αλλά απλά εργαζόμενοι (και σίγουρα απλήρωτοι).

Προσωπικά, δεν νομίζω ότι στο psi-action συμπράττουμε έμμεσα ή άμεσα με οποιονδήποτε. Αλλά από ένα blog δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο από τη δημοσιοποίηση των γεγονότων και την καταγραφή της άποψής μας.

Ελπίζω (και εγώ) να βγουν οι εκπρόσωποι φορέων και εργαζομένων και να τον διαψεύσουν. Πιστεύω ότι θα το κάνουν, όταν αντιληφθούν τις δηλώσεις του (ξέρετε, δεν είναι όλοι στημένοι να ακούνε τις δηλώσεις των πολιτικών όλο το 24ωρο σε έντυπα, ραδιόφωνο, τηλεόραση).

Εξάλλου, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι το κομμάτι λείπει από την ιστοσελίδα του υπουργείου (βέβαια, δεν ξέρω για πόσο).

Εμείς σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Παιδιά,
Νομίζω ότι γίνομαι αντιληπτή.
Όταν λέω συμπράτετε δεν εννοώ συναυτουργείτε ,μεταφορική έννοια έχει.
Πλην όμως όταν τον καλείτε να αποδείξει αυτά που λέει,ο παπατζής, ,διαπραγματεύεστε του λόγου του το αληθές...
Αν διαβάσετε σήμερα τις παρεμβάσεις στον ΠΗΓΑΙΜΟ θα δείτε πως τα γεγονότα τον διαψεύδουν .
Θα τρίζουν τα κόκαλα του Σπαθάρη αν παρακολουθεί απο κει ψηλά ,τις κακές παραστάσεις που δίνει ο τέως-ελπίζω- Υπουργός.
Με εκτίμηση
http://ligery.pblogs.gr

Ανώνυμος είπε...

Βέβαια να μην ξεχνάμε ότι οι τρόποι πρόσληψης σε αυτά τα προγράμματα είναι τουλάχιστον θολοί. Άνεμομαζώματα-διαβολοσκορπίσματα.

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

aνώνυμε, εδώ θολοί είναι οι τρόποι πρόσληψης στο δημόσιο, αλλά να συζητήσουμε κάποια στιγμή και τους τρόπους πρόσληψης στα ΝΠΙΔ. Όμως, σε ένα ποστ που αναφέρεται στη στάση του υπουργού απέναντι στους εργαζόμενους (και όχι μόνο), θα είμαστε εκτός θέματος.

Ανώνυμος είπε...

Μα ασχολείστε με τον Αβραμόπουλο, την Τροχάνη κλπ κλπ. Το θέμα είναι να κρατικοποιηθεί το ψυχαργώς. Τότε δεν θα σας ενδιαφέρει κανένας υπουργός και κανένας ΓΓ. Για ρωτήστε και εμάς στα νπδδ ψυχικής υγείας. Ούτε που ασχολούμαστε με αυτούς. Οι πληρωμές μας ανα 15ημερο, μόνιμη σταθερή εργασία κλπ. Οι ασθενείς δε, απολαμβάνουν τις υπηρεσίες εργαζομένων που δεν τους απασχολούν τετοιου είδους προβλήματα. Αυτή είναι η σωστή κατεύθυνση και θα πρέπει προς εκεί να κινηθείτε...εκτός και αν η εργολαβία στη ψυχική υγεία βολεύει κάποιους από εσάς...

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

ανώνυμε, πλάκα μας κάνετε ε; εσάς δεν σας ενδιαφέρει κανένας υπουργός (ούτε ποιος και πως κυβερνάει αυτόν τον τόπο), επειδή οι πληρωμές σας είναι ανά 15νθημερο και έχετε σταθερή και μόνιμη εργασία;

και κάνετε και αναφορά στο “βόλεμα”;

φυσικά και να συζητήσουμε για δημόσια και δωρεάν υγεία, αλλά με τον τρόπο που το θέτετε...

και στο δημόσιο, που δουλεύετε (;), υπάρχουν πολλά προβλήματα (αν όχι ροής μισθών, πολλά άλλα) και εσείς μας λέτε: “οι ασθενείς δε, απολαμβάνουν τις υπηρεσίες εργαζομένων που δεν τους απασχολούν τετοιου είδους προβλήματα” !!!

ή ζείτε στη σουηδία,

ή ...το βρήκα! δουλεύετε στο υπουργείο, έχετε αποσπαστεί στο σπίτι σας και βλέπετε τις ομιλίες αβραμόπουλου στην τηλεόραση.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates