Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Το νέο υπουργείο Υγείας (Διατροφής και Αθλητισμού)

Θα γνωρίζετε ότι ο μεταμεσονύκτιος ανασχηματισμός έφερε αλλαγές και στο υπουργείο Υγείας.

Οι κ.κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Φώφη Γεννηματά, έχοντας εξαντλήσει το ενδιαφέρον τους για την ψυχική υγεία σε επικοινωνιακές δηλώσεις στα ΜΜΕ, αποχωρούν αφήνοντας πίσω τους τη γνωστή σε όλους κατάσταση: Οι εργαζόμενοι είναι και πάλι απλήρωτοι τους τελευταίους τρεις μήνες, οι δομές πρόνοιας και ψυχικής υγείας καταρρέουν και το σύμφωνο (μεταξύ Ελλάδας και Ε.Ε.) για την ψυχική υγεία έμεινε στο συρτάρι που το είχε αφήσει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στα «αζήτητα» παραμένουν και οι κοινοτικές δομές της ΕΨΥΠΕ. αφού οι παραπάνω κυρίες δεν απάντησαν ποτέ στην αίτηση διακοπής της λειτουργίας τους, η οποία υπεβλήθη στο υπουργείο Υγείας πριν από έξι μήνες! Η Φώφη Γεννηματά προτίμησε τον εύκολο δρόμο: την «απάντηση» μέσω των ΜΜΕ και έτσι άφησε την απόφαση ...για τους επόμενους.

Οι επόμενοι, οι οποίοι είναι οι κ.κ. Λοβέρδος Ανδρέας, Αηδόνης Χρήστος και Τιμοσίδης Μιχάλης, δεν γνωρίζουμε τι θα κάνουν. Πάντως, μέχρι τώρα η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ μας απέδειξε ότι το ενδιαφέρον της για την ψυχική υγεία διήρκεσε όσο και η προεκλογική εκστρατεία.


και τώρα: Υπουργείο Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού (;)

Όσο για το νέο όνομα του υπουργείου, τι να πούμε; Η Νέα Δημοκρατία αντικατέστησε την «Πρόνοια» με την «Αλληλεγγύη» και το νέο (;) ΠΑΣΟΚ θα προτιμήσει το «Διατροφή και Αθλητισμός»; Δηλαδή, από την «οργανωμένη δραστηριότητα για την υποστήριξη των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών και γενικότερα όσων έχουν ανάγκη κοινωνικής μέριμνας και προστασίας» περάσαμε στο «ηθικό καθήκον της αλληλοβοήθειας» και θα καταλήξουμε στη διατροφή και τον αθλητισμό; (!) 

Περισσότερα για τη σημασία των λέξεων (από το λεξικό της κοινής νεοελληνικής: Τριανταφυλλίδης On-Line):

πρόνοια η : 1. η σκέψη που γίνεται εκ των προτέρων, η πρόβλεψη σε σχέση με κτ. που πρόκειται να συμβεί. 2. σύνεση, περίσκεψη. 3α. (γενικότ.) μέριμνα, φροντίδα. β. (ειδικότ.) δημόσια, οργανωμένη δραστηριότητα για την υποστήριξη των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών και γενικότερα όσων έχουν ανάγκη κοινωνικής μέριμνας και προστασίας. γ. (εκκλ.) Θεία Πρόνοια.

αλληλεγγύη η : το ηθικό καθήκον της αλληλοβοήθειας, της υποχρέωσης που έχουν τα μέλη μιας ομάδας να υποστηρίζονται και να ενισχύονται αμοιβαία.

διατροφή η : 1α. η ενέργεια του διατρέφω. β. το σύνολο των τροφών που παίρνει καθημερινά ο άνθρωπος για να τραφεί. γ. το σύνολο των υλικών μέσων (τροφή, ρουχισμός, στέγη κτλ.) τα οποία είναι απαραίτητα για τη ζωή του ανθρώπου· συντήρηση. 2. μηνιαία χρηματική αποζημίωση που καταβάλλει ο ένας από τους δύο συζύγους για τη συντήρηση των παιδιών ή και του άλλου συζύγου, σε περίπτωση διαζυγίου και ύστερα από δικαστική απόφαση.

αθλητισμός ο : το σύνολο των αθλημάτων καθώς και των προβλημάτων ή των ενεργειών που σχετίζονται μ΄ αυτά.


ΥΓ 1. Στο άμεσο μέλλον θα εξετάσουμε την περίπτωση να ασχοληθούμε με θέματα διατροφής και αθλητισμού. Προς το παρόν, σας ενημερώνουμε ότι η πρόταση μετονομασίας του psi-action σε sport-action απορρίφθηκε, διότι το όνομα χρησιμοποιείται από άλλη ιστοσελίδα.

ΥΓ 2. Διαβάσαμε στα ΜΜΕ για τον «ανασχηματισμό» (και δεν θα τα σχολιάσουμε):
α) «Η νέα αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά φορούσε ένα κομψό μαύρο φόρεμα συνδυασμένο με λευκό σακάκι, ψηλοτάκουνες pip toe γόβες, κρατούσε ένα μαύρο κλατς τσαντάκι, ενώ τον λαιμό της κοσμούσε ένα εντυπωσιακό περιδέραιο γνωστού οίκου» (περισσότερα εδώ)
β) «Την παράσταση έκλεψε η Φώφη Γεννηματά με τις μαύρες λουστρίνι και δωδεκάποντες μάλιστα γόβες της. Ένα λευκό κοντό σακάκι και ένα μαύρο φόρεμα λίγο πάνω από το γόνατο, έκαναν την κυρία Γεννηματά να δείχνει όχι μόνο σικ αλλά και μοδάτη!» (περισσότερα εδώ)

2 σχόλια:

ΠΑΛΙΕΡΑΚΗ ΑΘΗΝΑ είπε...

Μετά από πολύ προσεχτική επίβλεψη του χώρου στο Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης, σας ενημερώνουμε ότι το θέμα της καθαριότητας χρήζει άμεσης επίλυσης, διότι δεν πάει άλλο!!!
Στον συγκεκριμένο χώρο φιλοξενούνται δεκάδες ομάδες άρα εκατοντάδες παιδιά. Θα μπορούσε κανείς να δικαιολογήσει μέχρι ένα σημείο και την ακαταστασία αλλά και τη φθορά χρήσης, σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η τόση ακαθαρσία στο χώρο των αποδυτηρίων, των ντους, και των wc!!
Για ποιο λόγο δεν καθαρίζονται, όταν γνωρίζουμε ότι από εκεί περνούν τόσα παιδιά, κι αν η υπάρχουσα προσπάθεια δεν επαρκεί τότε να ενισχυθεί, και γενικότερα αν πρέπει να γίνει κάτι παραπάνω σε προσωπικό, στο οικονομικό ή σε ότι άλλο ας γίνει. Τα παιδιά χρειάζονται ένα αξιοπρεπή χώρο να στεγάζονται και να αθλούνται και πρέπει να τους το διασφαλίσουμε με το παραπάνω.
Ο αθλητισμός είναι υγεία και οι επιλογές, τουλάχιστον στο θέμα της κολύμβησης, πολύ λίγες . Το Εθνικό Κολυμβητήριο παρέχει τις περισσότερες δυνατότητες (όλα τα μεγέθη πισίνας, κλειστές ανοιχτές κ.λ.π), και οφείλουμε να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας γι αυτό, αλλά δεν παρέχει ένα πολιτισμένο περιβάλλον.

Περιμένουμε με ευαισθησία τις ενέργειες σας, το συντομότερο δυνατό.
Παλιεράκη Αθηνά (γονέας παιδιού της ομάδας ALBATROS)

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

palath, καλώς ήρθατε από τα μέρη μας, αλλά μάλλον δεν είμαστε οι αρμόδιοι να βοηθήσουμε στο πρόβλημα που αναφέρετε.

Εμείς διαμαρτυρόμαστε για την εγκατάλειψη της ψυχικής υγείας (και μόνοι μας τα λέμε, μόνοι μας τα ακούμε).

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates