Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Τι συμβαίνει στο Δρομοκαΐτειο; (& updates)

 
Πριν από τρεις μήνες, αναφερθήκαμε στην κινητοποίηση των νοσηλευομένων του Δρομοκαϊτείου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου που εργάζονται στα κυλικεία του νοσοκομείου και διαμαρτύρονταν για τις περικοπές στην αμοιβή τους.

Στην ίδια ανάρτηση είχαμε αναφέρει ότι ο πρόεδρος του Δρομοκαϊτείου διέταξε, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, τη μετάθεση μίας ψυχολόγου του νοσοκομείου (αλλά και της συναδέλφου της που  την υποστήριξε!) μετά από τις καταγγελίες της στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” για περικοπές που επηρεάζουν άμεσα τη ζωή των νοσηλευομένων.

Δύο βδομάδες αργότερα, αναδημοσιεύσαμε από την ιστοσελίδα: www.psyspirosi.gr το κείμενο με τίτλο “Δρομοκαϊτειο: Επιστροφή στο 19ο αιώνα”, στο οποίο οι παραπάνω ψυχολόγοι περιγράφουν τις επιπτώσεις των αποφάσεων του Δ.Σ. του Δρομοκαϊτείου για τους άπορους και τους “χρόνιους” ασθενείς του νοσοκομείου.

Πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος του Δρομοκαϊτείου, προφανώς ενοχλημένος από όσα καταγγέλλονται, απέστειλε εξώδικη δήλωση προς τις δύο ψυχολόγους και τις καλεί να διαψεύσουν και να ανακαλέσουν τις αναρτήσεις και τις δημοσιεύσεις, διαφορετικά θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ενέργειες για την παραδειγματική τους τιμωρία!

Διαβάστε την εξώδικη δήλωση εδώ (την βρήκαμε στον ημιόροφο)

Θα επανέλθουμε στην κατάσταση που επικρατεί στο Δρομοκαϊτειο γιατί, την ίδια χρονική περίοδο που ο πρόεδρος προσπαθεί να “αποκαταστήσει την τάξη” με μεταθέσεις και εξώδικες δηλώσεις, διαβάζουμε τις επιστολές της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του Ε.Σ.Υ. και του Συλλόγου Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων - ΕΣΥ προς το υπουργείο Υγείας, με τις οποίες τον καταγγέλλουν για παράνομες μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού (το ίδιο διαβάζουμε σήμερα και στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”)

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι πέρσι το καλοκαίρι είχε ασχοληθεί με το Δρομοκαϊτειο και το BBC

Μετά από όλα αυτά, φαίνεται ότι: ή έχει κηρύξει πόλεμο όλος ο κόσμος στο Δρομοκαϊτειο ή κάτι δεν πάει καλά, κύριε πρόεδρε (και αν θέλετε μπορείτε να μας απαντήσετε, αφού, απ' ό,τι είδαμε στην εξώδικη δήλωσή σας, μας διαβάζετε).









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates