Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κινδυνεύουν να μείνουν κάτοχοι βιβλιαρίων απορίας

 
 
Από Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης μας ενημερώνουν ότι οι φιλοξενούμενοι που είναι κάτοχοι βιβλιαρίων απορίας κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη !

 
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχίας, που ήταν μέχρι τώρα αρμόδια για την ανανέωση των ατομικών βιβλιαρίων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, παραπέμπει τους ενδιαφερόμενους στα Τμήματα Κοινωνικής Μέριμνας των Δήμων. Όμως, οι Δήμοι υποστηρίζουν ότι δεν έχουν στη διάθεσή τους τη σφραγίδα που απαιτείται για την ανανέωση των βιβλιαρίων.

Πρόκειται για ένα γραφειοκρατικό πρόβλημα που θα στερήσει το δικαίωμα της πρόσβασης στις ιατρικές υπηρεσίες σε άπορους ανθρώπους με αυξημένες ιατρικές ανάγκες. Επίσης, δεν μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακα που χρειάζονται.

Αν σκεφτούμε ότι οι περισσότεροι φιλοξενούμενοι σε οικοτροφεία και ξενώνες παρουσιάζουν χρόνια προβλήματα υγείας και λαμβάνουν συστηματικά φαρμακευτική αγωγή, καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για καθυστερήσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates