Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Στιγμιότυπα από την κατάληψη στο υπουργείο Υγείας

   
Οι εργαζόμενοι στην Ψυχική Υγεία και την Ειδική Αγωγή έχουν προχωρήσει σε κατάληψη στο υπουργείο Υγείας από την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου.

Την Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε συνέλευση στο υπουργείο Υγείας με στόχο τη δημιουργία ενός Πανυγειονομικού Συντονιστικού. Στη Συνέλευση συμμετείχαν εργαζόμενοι και εκπρόσωποι σωματείων από το χώρο της Ψυχικής Υγείας, της Ειδικής Αγωγής, της Αντιμετώπισης της Εξάρτησης, Δημόσιων Νοσοκομείων, Ιδιωτικών Κλινικών, Υπουργείου Υγείας, Ληπτών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Πρόνοιας, Ατόμων με Αναπηρία, εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου καθώς και εκπρόσωποι Οικογενειών και Συγγενών από το χώρο της Ψυχικής Υγείας και της Απεξάρτησης. Από την πλειοψηφία των παρευρισκομένων ήρθε η δέσμευση ότι η κατάληψη θα ενισχυθεί άμεσα και προτάθηκαν κοινές κινητοποιήσεις από όλους τους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας.

Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να παρακολουθήσετε αποσπάσματα από τη Συνέλευση της 14ης Φεβρουαρίου καθώς και το μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχ. Κριτσωτάκη:





Επειδή τα ΜΜΕ σιωπούν, μπορείτε να ενημερώνεστε από τα:


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πέρα απο καταλήψεις και λοιπές αγωνιστικές δράσεις, 170.000,00 Euro στον "μεταρρυθμιστή" Στυλιανίδη για ένα συνέδριο!!!

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Ανώνυμε, δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν οι καταλήψεις με το (οποιοδήποτε) συνέδριο.

Επίσης, επειδή χρησιμοποιείς ονόματα άλλων -και διατηρείς τη δική σου ανωνυμία- γίνε τουλάχιστον πιο συγκεκριμένος: τι συνέδριο είναι αυτό, που φαίνεται το ποσό που αναφέρεις, από που θα χρηματοδοτηθεί...

Ελπίζω να καταλαβαίνεις το λόγο της παρέμβασής μου.

Ανώνυμος είπε...

Αντιληπτός ο λόγος της παρέμβασης. Ως προς τη σχέση συνεδρίων και καταλήψεων, δεν είναι σαφής? Αναρωτιέμαι, υπάρχει η πολυτέλεια να γίνει ένα συνέδριο, με διεθνή συμμετοχή κτλ κτλ και ο κόσμος να είναι απλήρωτος? Αναρωτιέμαι, τι θα παρουσιαστεί σ' αυτό το συνέδριο, ποιοι εμπειρογνώμονες θα παραστούν και για ποια κατάντια της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης θα αποφανθούν για να κοστίσει σχεδόν 180.000,00 Euro? Σε άλλες εποχές, σύμφωνοι, ίσως και να είχε νόημα. Στις μέρες μας 180.000,00 Euro για να κάνουν δημόσιες σχέσεις οι "εκλεκτοί"? Η σχέση αγαπητέ μεταξύ συνεδρίων και καταλήψεων είναι προφανής ... όσες καταλήψεις και να γίνουν για τα αυτονόητα (να πληρώνεται ο κόσμος, να ζουν οι ασθενείς αξιοπρεπώς κτλ), πάντα θα περισσεύει "λίπος" για δημόσιες σχέσεις.

http://et.diavgeia.gov.gr/f/yyka/ada/%CE%92%CE%9F%CE%96%CE%9D%CE%98-%CE%947%CE%95

Καλό αγώνα

koumparos είπε...

Ναι αλλά το συνέδριο θα δωσει σε πολλους και διαφορετικούς επιστημονες να μαθουν την αποκατασταση από τους γκουρού κι αυτοκρατορίσκους της αποκατάστασης. Και μάλλον λίγα θάναι άμα κληθούν να μιλήσουν οι φωστήρες των εθνών. Θα μπορέσει έτσι ο φτωχός με απολυτήριο ΤΕΙ να μάθει την αποκατάσταση, ο ψυχολόγος να δει τους τους θεούς του κι οι αποτυχημένοι ψυχίατροι να συνδιαλεγούν μεταξύ τους για το μέλλον της σχιζοφρένειας.
Αν εσύ βλέπεις το μισθό σου οι Αυτοκράτορες της ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης βλέπουν για σένα το δάσος.
Μην παραξενευτείτε ότι θάναι μεταξύ τους κι λακέδες τους που σήμερα το παίζουν αντίδραση...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates