Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

“H Φάκα” της Μαρίνας Δανέζη στο διαδίκτυο

    

H Φάκα │ Μαρίνα Δανέζη │ Ελλάδα │ 2009 │ 23 λεπτά


Σύνοψη: Όταν ανυποψίαστος πιαστείς στη Φάκα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι έφτασε το τέλος. Η Φάκα αποτελεί μια ταινία τεκμηρίωσης για την αποκατάσταση των αναπήρων (και όχι μόνο). Ψυχιατρεία - αποθήκες ανθρώπων και ξενώνες που βρίσκονται σε κίνδυνο στην χριστουγεννιάτικη Αθήνα του 2009. Ο Διονύσης είναι 34 χρόνων και ζει με τη μητέρα του. Είναι τετραπληγικός και έχει ελαφρά νοητική καθυστέρηση. Αγαπά τις κυριακάτικες βόλτες, το τραγούδι, να μιλά στο τηλέφωνο και να πίνει κρυφά κόκα κόλα! Το μέλλον του είναι αβέβαιο. Όπως λέει και ο ίδιος: «Είναι πάρα πολύ δύσκολα στη σημερινή κοινωνία που ζούμε. Καλά, οι γονείς μας θα φύγουνε, αλλά εμείς, τα παιδιά, τι έχουμε να δούμε;»

Σενάριο & Σκηνοθεσία: Μαρίνα Δανέζη. Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Χαριτίδης. Μοντάζ: Γιώργος Γεωργόπουλος. Μουσική: Κωστής Ζουλιάτης. Παραγωγή: Μαρίνα Δανέζη, Νίκος Τριανταφυλλίδης.

«Η Φάκα» συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ εντός και εκτός της Ελλάδας και από τις 6 Μαρτίου 2012 προβάλλεται στο διαδίκτυο.

Δείτε τη Φάκα αποκλειστικά στο DOC TV
  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates