Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Καταγγελία της Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α. για την απόλυση του Αχιλλέα Βασιλικόπουλου από την Ε.Π.Α.Ψ.Υ.


Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α.) καταγγέλλει την άδικη απόλυση του Αχιλλέα Βασιλικόπουλου, επιστημονικού υπευθύνου του Κοινοτικού Σπιτιού «ΘΕΤΙΣ», από την Διοίκηση της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.).

Ο κ. Βασιλικόπουλος ήταν επιστημονικός υπεύθυνος του Κοινοτικού Σπιτιού «ΘΕΤΙΣ» τα τελευταία 14 χρόνια, με σπουδαία δείγματα γραφής στον χώρο της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης. Ωστόσο, η Διοίκηση του Ε.Π.Α.Ψ.Υ. προτίμησε να χάσει έναν πολύτιμο συνεργάτη προκειμένου να προωθήσει τα σχέδιά της για τη λειτουργία των δομών ψυχικής υγείας. 

Η απόλυση του συναδέλφου που αρνήθηκε να παρακρατείται μέρος των επιδομάτων και των συντάξεων των εξυπηρετούμενων για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των μονάδων ψυχικής υγείας, καταδεικνύει για μία ακόμα φορά την επίθεσή που δέχονται τα εργασιακά μας δικαιώματα αλλά και τα δικαιώματα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων στο Κ.Σ. «Η Θέτις», «εξαιτίας της πολυετούς υποχρηματοδότησης, οι ένοικοι καλύπτουν με τα επιδόματα και τις συντάξεις τις ατομικές τους ανάγκες...» και η προτεινόμενη παρακράτηση θα υποβάθμιζε περαιτέρω την ποιότητα ζωής των ενοίκων. 

Ο συνάδελφος Αχιλλέας Βασιλικόπουλος υπερασπίστηκε τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των ψυχικά ασθενών όπως όφειλε να κάνει και το πλήρωσε με την απόλυσή του, η οποία έγινε με συνοπτικές διαδικασίες. 

Σε μια κοινωνία όπου μαστίζεται κυριολεκτικά από χιλιάδες κοινωνικά και εργασιακά προβλήματα, οι δομές ψυχικής υγείας και πρόνοιας πρέπει να είναι ευέλικτες και ανοιχτές στην κοινότητα και στους πολίτες δρώντας υποστηρικτικά κι όχι «ληστρικά». 

Ως Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α. στηρίζουμε τις ενέργειες των εργαζομένων του Κ.Σ. «Η Θέτις» και του σωματείου ΣΕΨΑΕΚΟ και θα βρισκόμαστε στο πλευρό σας με όποιο τρόπο μας υποδείξετε. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 

Την παρέμβαση της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας του ΥΥΚΑ ως εποπτεύουσα αρχή, ώστε να αποτραπούν παρόμοιες αυθαιρεσίες των Διοικήσεων εις βάρος όλων των εργαζομένων. 

Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δομών Ψυχικής Υγείας - Ειδικής Αγωγής - Πρόνοιας. 

ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates