Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ενημέρωση από εργαζόμενους στο Κέντρο Ημέρας "Λόγος-Νους"

  
5/11/2012-5/12/2012. Ένας μήνας συμπληρώθηκε από την έναρξη της επίσχεσης εργασίας των 6 εργαζομένων του Κέντρου Ημέρας «Λόγος–Νους» που εδρεύει στην οδό Δράκοντος 6 και Ευριδίκης στην Καισαριανή.

Στο διάστημα αυτό δεν μείναμε άπραγοι. Οι καταγγελίες μας εγγράφως και επωνύμως μεταβιβάστηκαν και πρωτοκολλήθηκαν τόσο στην ΣΕΥΥΠ (υπηρεσία ελέγχου του Υπουργείου Υγείας), όσο και στην Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας. Οι αρμόδιοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Διάβασαν την επιστολή και μας άκουσαν προφορικά να τους μεταφέρουμε με αποδείξεις τα «σημεία και τέρατα» που συμβαίνουν στη δομή αυτή τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Στη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας φάνηκε να ήξεραν… Τώρα είχαν και επώνυμες καταγγελίες. Αυτό δεν ισχυριζόταν άλλωστε μέχρι τώρα το Υπουργείο Υγείας; Ότι δεν έχει επώνυμες καταγγελίες για τους φορείς του. Τώρα που έχει θα μας αποδείξει αν έχει την ισχύ να κάνει αυτό που πρέπει ή και πάλι… λόγω υψηλών διασυνδέσεων…. η υπόθεση θα κουκουλωθεί εντέχνως…

Μας είπαν ότι θα γίνει έκθεση ελέγχου. Περιμένουμε και ελπίζουμε να γίνει αυτό που πρέπει, όπως πρέπει, με οποιοδήποτε κόστος.

Εντωμεταξύ, «συναντηθήκαμε» την Παρασκευή 30/11/2012 στην Επιθεώρηση Εργασίας με την πρόεδρο της δομής και τον δικηγόρο της. Αφού προσπάθησαν (με αφορμή καθυστέρηση των υπαλλήλων της υπηρεσίας να βρουν τα απαραίτητα έγγραφα) να αποφύγουν τη διαδικασία (αποχώρησαν και επέστρεψαν απειλώντας 2 φορές, προτού τελικά παραμείνουν), υπέγραψαν το τελικό κείμενο στο οποίο δεν δεσμεύτηκαν στο παραμικρό. «Όταν πάρουν από το Υπουργείο θα αρχίσουν να δίνουν…» Για τα λεφτά που παίρνουν από τους γονείς κάθε μήνα, ούτε κουβέντα…. Το μόνο τους πρόβλημα ήταν ότι έφυγαν δυο παιδιά με αυτή την «αναστάτωση» (και τι  κρίμα… μειώθηκαν τα έσοδά τους κατά 1600 ευρώ! Πόσο επιχειρηματική σκέψη…) Για τον εργαζόμενο με τις 5 συνεχόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου (αντι από την τρίτη σύμβαση όπως είπε ο επιθεωρητής να θεωρείται ως αορίστου χρόνου) πάλι δεν είχαν να πουν τιποτα… Η συνάντηση λοιπόν, όπως ήταν αναμενόμενο ήταν ατελέσφορη και έγινε μέσα σε ένα εριστικό και επιθετικό κλίμα.

Επίσης, ας σημειωθεί  ότι στο Κέντρο Ημέρας έγιναν νέες προσλήψεις. (το Υπουργείο μέχρι και λίγες μέρες πριν δεν είχε ενημερωθεί για την ενέργεια αυτή). Εμείς ως οφείλαμε ενημερώσαμε όσο μπορούσαμε συναδέλφους. Το Κέντρο μπορεί να προσλάβει όσους θέλει. Το αν θα πληρωθούν ποτέ και το αν το Υπουργείο Υγείας θα εγκρίνει τη μισθοδοσία και άλλου προσωπικού αυτό είναι άλλο θέμα.

Στις επόμενες κινήσεις μας είναι να ελέγξουμε αν έχουν κοινοποιήσει παρανόμως και μονομερώς τις απολύσεις μας στον ΟΑΕΔ. Αυτή η ανακοίνωση έγινε σε συνάδελφο εργοθεραπευτή που προσλήφθηκε πριν 2 εβδομάδες από την επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου. Και αν έχει γίνει και αυτό περιμένουμε άμεσα το Υπουργείο Υγείας να πάρει επίσημα θέση για 6 απολύσεις εργαζομένων που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας (με τι αιτιολογικό άραγε;) και την πρόσληψη νέων.

Ως επαγγελματίες και ως άνθρωποι έχουμε τη συνειδησή μας καθαρή ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εκθέσουμε την αλήθεια μιας κατάστασης. Το αν θα γίνει κάτι, θέλουμε να ελπίζουμε ότι έχει να κάνει με το δίκαιο και το ηθικό. Και όχι με θέσεις και διασυνδέσεις… Και ο νοών νοείτω…


Την επιστολή των εργαζομένων στο Κέντρο Ημέρας «Λόγος–Νους» προς το υπουργείο Υγείας μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ
  
   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates